Picture


Hvordan kan man føle sig enormt priviligeret, når man har mistet sin arbejdsevne, er fraskilt og har MS. Annette Kirk på 45 har hele sit liv været noget for andre mennesker. 

Hendes far drev et behandlingshjem for narkomaner, og da Annette blev voksen overtog hun arbejdet, indtil hun måtte opgive pga. MS.

Efter en skilsmisse og en depression, er hun ovenpå igen. Har en lys indfaldsvinkel til livet, godt hjulpet af et kristent grundsyn. Hun føler ikke, at hun ved særligt meget om sin egen sygdom, og har heller ikke et behov for at opsøge viden. Det virker godt for hende, at være lidt "enfoldig", som hun selv udtrykker det.

Hør bl.a.:

- min identitetsfølelse er stærk
- Annette føler sig ikke som en handicappet
- MS er kun et livsvilkår

Så kan du også høre hvorfor Rix har været nede i et hul, og hvordan han har tænkt sig at komme op igen. Han har f.eks. startet rixpod.me. Ideen er hyppige, små, simple udsendelser, som bliver produceret til Facebook. Formålet er at styrke debatten i Sclerosegrupperne på Facebook, og bringe oplysninger og interviews ind i et hurtigt voksende debatmiljø, til gavn for blandt andet nydiagnosticerede.


Picture
Hør hele podcastinterview 54 her
 


30/10/2011 17:00

Hæ! Jeg lærte noget nyt! Det har jeg ellers fået svært ved.
Jeg vidste faktisk ikke, at det er fordi jeg er jyde, at jeg prøver kun at folde een gang. Jeg troede, at det var noget jeg fik lært i AlAnon. (AAs pårørendegruppe)
Nå, dril til side. Som sædvanligt - et fint indslag. Vi mangler ofte de mere filosofiagtige diskussioner. Dette kom jeg galt afsted med at nævne over en middag i Ry. Så det var opløftende at høre. Enig eller uenig.

Reply
Rix
30/10/2011 17:06

Hæ igen, Mette.

I øvrigt nogen meget flotte billeder du laver.

Ja, filosofi er godt, specilet når man ikke er enige:-)

Reply
Mette
30/10/2011 17:24

lavede... men tak

Reply
Nils Freitag
30/10/2011 19:23

Hej Annette,

Dejlig pod....gode tanker og en fantastisk baggrund i et anderledes liv. Den slags er altid fascinerende at høre om. Og jeg tror det er sandt, at ens historie ikke bare er historie, men også en del af både nutid og fremtid.

Men jeg er forundret over, hvordan du har håndteret din sygdom. Jeg begriber ikke, hvordan man er i stand til at modtage den diagnose (læs: dom) uden at blive helt vildt fokuseret på at få maksimal viden. Jeg er klar over, at mennesker er forskellige, og jeg kan på ingen måde finde på at kritisere din måde at reagere på, men jeg forstår den bare ikke*S*

Min egen pod står jo på mange måder i skærende kontrast til din. Jeg bruger min frustration over handicappet til at holde mig i gang, fordi jeg har mistet så mange evner til at gøre det, jeg allerhelst ville. Jeg har svært ved at indarbejde ord som "priviligeret" og "beriget" i livet med sclerose.

Alt dette for blot at sige, at jeg er glad for at høre din fortælling. Jeg er glad for, at du kan gøre de ting for dig selv, som du fortæller om, og jeg er glad for, at vi er forskellige*S*

Reply
Annette Kirk
30/10/2011 20:59

Hej Niels.

Tak, jeg tror jeg ville gå ned hvis jeg valgte ikke at være positiv over det livsvilkår jeg har fået.

Jeg plejer at sige, at jeg ikke har et valg, og det passer jo ikke, men jeg kan slet ikke rumme hvis jeg skulle være negativ-ladet over sygdommen, så ville jeg føle mit liv var mere eller mindre slut.

Men længe leve forskelligheden, for der ud fra udspringer muligheden for at vi kan lærer af hinanden som mennesker...og derigennem vokse som voksne.

Ønsker dig en dejlig uge Niels.

Reply
31/10/2011 10:05

Interessant podcast med respekt for forskelligheden. Dejligt, at der kan diskuteres filosofi med opmærksomhed på, hvad den anden fortæller, uden at linen bliver for kort.
Håber Rix, at du med tiden kan samle de forskellige sclerosegrupper på facebook til éen, nemlig der, hvor tingene sker.
Genialt, at du nærmest ser det som dit næste 'kald' (min formulering), at hjælpe nydiagnosticerede på vej via Facebook.

Reply
16/07/2013 09:43

The best thing that I find in your is the courage and strength that you had in your life. Anything came in your path and you are not ready to bother about it. You are very inspirational and I appreciate that. Thank you for the article.

ReplyLeave a Reply.