Picture


I Rix pod 55 bliver Scleroseforeningens direktør interviewet om de kognitive problemer. Gør foreningen tilstrækkeligt på området, og hvis den skal gøre mere, hvad ville foreningen så kunne gøre? 

Hør bl.a.:

- hvert andet medlem har kognitive problemer
- behandling er vanskelig og kræver flere neuropsykologer
- vi vil gerne støtte forskning i Danmark, men der er ikke nok forskning

Rix og Mette ser ikke problemet på helt samme måde. Mette mener at foreningen altid kan gøre mere end den gør nu, men at det er et spørgsmål om ressoucer. Rix pointerer at kognitive problemer er den største årsag til pension, og at langt mere skal gøres på et tidligere tidspunkt. Han mener også at scleroseforeningens aktivitetsniveau på området, bliver styret af de medlemmer og personer, der ikke selv har nævneværdige kognitive problemer.

Britta meyer
09/01/2012 16:09

har med interesse lyttet til interviewet med Mette Bryde Lind og blevet opmærksom på at der kan arbejdes mere end jeg var opmærksom på med mine kognitive problemer. Jeg har fået udarbejdet Neropsykologisk undersøgelse i forbindelse med jeg blev tilkendt pension, kan jeg bede komunen om at betale for træning i forbindelse med mine kognitive problemer.

Reply
Rix
09/01/2012 19:48

Kære Britta,

Jeg bliver dig svar skyldig. Jeg vil opfordre dig til at stille spøgsmålet til Scleroseforeningens rådgivning. Som jeg ser det, så er det et rimeligt krav, men jeg tror også det kunne være et ”interessant” krav at stille.

Jeg ville i hvert fald gerne læse afslaget, og foreningen kunne måske være indstillet på at køre en sag på det?

Lad mig vide hvad der sker, og held og lykke.

Hilsen, Rix

Reply
12/01/2013 16:09

Hej Rix,

Meget interresant podcast.

Jeg synes bestemt ikke du var urimelig overfor Mette Bryde Lind, som, opfatter jeg, er belagt med teflon.

Også jeg opfatter at indsatsen mod kognitive problemer lader meget tilbage at ønske. Men det er så ikke foreningens opfattelse.

Jeg er altså ening i din betragtning om at emnet ikke er sat særlig højt på dagsorden. Håber at dit interview, trods ideen hos foreningen om at foreningen gør det godt og nok alligevel har givet nogle ideer og et input.

Hilsen
Henrik

Reply
13/01/2013 14:32

Hej Henrik,

Jeg tror ganske simpelt ikke foreningen ved, hvad de skal gøre ved de kognitive problemer, eller ved hvor invaliderende de kan være.

Vi må lave noget mere larm:-)

Hilsen, Rix

ReplyLeave a Reply.