Picture


Podcast 46 handler om den svære omstilling fra fuldtidsjob til en pensionist-tilværelse. Katja er jurist og havde ind til for ganske nyligt fuld fart på karrieren. Nu skal hun få mening i en helt ny rolle, nemlig rollen som hjemmegående pensionist med to børn og en god ide. Katja besluttede sig til at etablere en webbutik, der til at starte med leverer flotte "skins" til krykker, så kunden kan sætte sit personlige præg. Men hvordan får man den nye rolle og det nye liv til at gå op i en højere enhed? Hør bl.a.:

- om ikke at yde sit til samfundet

- ikke at være så fokuseret på omgivelsernes mening

- at leve livet en dag af gangen

Så kan du også høre nyt fra Rix's verden. Et liv uden medicin og sygdom, med skrå seng og bedre humør. Og så har Rix pod næsten vundet en pris i European Podcast Awards.

Picture
Hør hele podcast-interview 46 her
 
 
Picture


Podcast 45 handler om CCSVI-behandling og -høring, samt neurologernes manglende tillid til patienternes erfaringer.

Mød Betty der var i Polen for over et halvt år siden, for at få foretaget CCSVI-indgrebet. Hvordan har hun det i dag, og står forbedringerne mål med forventningerne. Hør bl.a.:

- CCSVI breder sig som ringe i vandet

- er begyndt at kæmpe for de gamle enemærker

- om at gøre noget selv og have en værdi

Så kan du også møde Christian Hag fra MSforum.dk og høre han og Rix's vurdering af CCSVI-høringen, som blev afholdt af Scleroseforeningen i starten af november måned 2010. Her får neurologerne en over nakken, for deres arrogante optræden, og Rix spekulerer bagefter over hvordan man skaber ny tillid mellem patienter og neurologer.

Picture
Hør hele podcast-interview 45 her
 
 
PictureKærligheden kan godt være svær, hvis man er enlig mor. Men bliver den ekstrasvær hvis man også har MS? Maria er en åben, aktiv og glad pige, med mange spændende interesser. Hun er en god støtte for sine omgivelser, en lyttende ven og en kærlig mor. I sommer oplevede hun både et alvorligt attak og at forholdet gik i stykker. Og idag er hun nået til den beslutning, at det med kærligheden må vente lidt. Hør bl.a.:

- ikke at finde de nemme konklusioner

- at sørge for at lære det rigtige

- om at være stærk og svag på samme tid

Ens eget selvbillede og de krav sygdommen stiller til en potentiel kæreste, kan godt være en vanskelig cocktail. Men hvem har mere brug for kærligheden, og det at dele et livs op og nedture med en partner, end en der virkelig får smagt på livet? Er kærlighed en menneskeret, eller noget vi bare kan vælge til eller fra?

Picture
Hør hele podcast-interview 44 her
 
 
Picture
Hør om Mogens, der som en anden alkymist, blander sin egen dosis af stoffet Low Dose Naltrexone eller LDN, som det kaldes i daglig tale. LDN bliver mere og mere populært blandt MS-patienter verden over. Udover at give større velbefindende og bedre søvn, skulle det også regulerer immunforsvaret, så man i højere grad undgår attaker. Hør bl.a.:

- hvad er LDN?

- LDN normaliserer dit immunforsvar

- hvad er den videskabelige opbakning?

Så kan du også høre en masse små stramme nyheder fra Rix's verden om f.eks. pension, Solumedrol, skrå seng og tørkost kattefodder!

Picture
Hør hele podcast-interview 43 her
 
 
PictureI podcast 42 kan du komme en tur med på operationsbordet i Polen. Christian Hag var en af de første i Danmark der begyndte at skrive om CCSVI på bloggen MS Forum. Nu kan du høre om Christians operation, trin for trin, og hans egne tanker om sikkerheden ved det operative indgreb. Hør bl.a.:

- han kunne se det hele på en fladskærm

- 8 bars tryk

- den umiddelbare virkning

Hør også et telefoninterview med Kenneth, som både har prøvet stamcellebehandling og CCSVI operation. Nu er der gået 6 måneder efter Kenneth fik foretaget indgrebet i Polen, og vi tjekker hvordan han har det.

Og så stiller Rix spørgsmålstegn ved Scleroseforeningernes måde at tackle CCSVI på. Det kan ikke passe at de bare skal være afventende og tavse, mens deres medlemmer i stigende antal bakker op om en ny metode og spreder dårlige vibrationer i processen. 

Picture
Hør hele podcast-interview 42 her
 
 
PicturePeter på 38 og far til to er overbevist om at han har sclerose. I to år har han kæmpet for at få en diagnose. Lægesystemet har nærmest opgivet, men Peter er sikker på at det ikke er noget psykisk. Kan kroppen virkelig lave så overbevisende symptomer? 

Internettet har været en stor hjælp for Peter, men er det måske også for stor viden som spænder ben i mødet med systemet? Hør bl.a.:

- kan man bilde sig alt ind? 

- hvad kunne du ønske for dig selv?

- er dit liv sat på pause?

Den problematiske ventetid mellem det første symptom og den endelige diagnose, kan være ligeså svær at tackle, som den første tid efter en alvorlig diagnose. Forskellen er den, at med en diagnose i hånden bliver man taget alvorligt, og pludselig er der masser af hjælp at hente fra systemet og fra ens pårørende. Hvorimod rollen som hypokonder er meget svær at blive sat i og at leve med.

Hør også hvorfor Rix er skiftet fra Avonex til Copaxone, og hvad Rix pod har på programmet til efteråret.

Picture
Hør hele podcast-interview 41 her
 
 
Picture


I podcast 40 kan du møde Mette Bryde Lind, som siden begyndelsen af 2010 har siddet i direktørstolen i Scleroseforeningen.

Hvad kan vi medlemmer så forvente af vores nye direktør? Hvordan bærer man sig ad, hvis man skal gøre alle glade, men stadig vil have en handlekraftig og demokratisk forening? Hvad er Mettes holdning til de udfordringer som medlemmerne og foreningen står over for? Hør bl.a.:

- hvorfor ikke Tysabri til alle?

- hvem bestemmer hvad der forskes i?

- forskes der i CCSVI?

Mette er optimist når det gælder foreningens fremtid, selv om andre foreninger oplever medlemsflugt og dalende interesse. Scleroseforeingen skal styrkes, bl.a. ved at give større indflydelse til det enkelte medlem, og anerkende mangfoldigheden - også når man skal signalere til omverdenen hvad sygdommen er.

Picture
Hør hele podcast-interview 40 her
 
 
Picture


Podcast 39 handler om CCSVI. Hvorfor vælger flere at tage til Polen for at få foretaget The Liberation Treatment, når danske læger og Scleroseforeningen stiller sig tvivlende over for behandlingens effekt. Er det et udtryk for ansvar for egen situation, eller et spørgsmål om at lægerne svigter visse patientgrupper?

Mød Betty der drager til Polen om to dage, og Kenneth og hans kæreste Lene. For Kenneth var stamcelleterapi ikke nok, og han har derfor også været en tur i Polen. Hør bl.a.:

- hvordan tør du?

- bliver Lene aldrig bekymret?

- om at gør hvad man kan

Rix pod lover at følge resultaterne af Betty og Kenneths behandling i tiden fremover - og så må Rix også bide til bolle, og afprøve Inclined Bed Therapy, selvom han ikke er meget for det.

Link til Kenneths hjemmeside
Link til MS Forum
Link til Scleroseforeningen om CCSVI

Picture
Hør hele podcast-interview 39 her
 
 
PicturePodcast 38 er fyldt med forår og godt humør. 
Mød en nærværende sygeplejerske der gerne kysser på flodheste, dater kørestolsbrugere og er ekspert i alt hvad der er under bæltestedet. Dorthe Stauning er ansat på  Rigshospitalets scleroseklinik, og med godt humør og talegaverne i orden, vejleder hun hver dag MS'ere til at få et bedre liv. Hør bl.a.:

- hvad er svært for en sygeplejerske?

- hvad gør man ved det kognitive?

- hvorfor er sygdommen også en gave?

Rix har også et par nyheder fra sin egen verden, og så er han sur over at blive behandlet som om ham og hans lyttere er dumme og åndsvage. Men ikke mere sur end at podcastet er blevet ALT for langt:-) 

Picture
Hør hele podcast-interview 38 her
 
 
Picture


Scelroseforeningen gør et stort og vigtigt stykke arbejde, men repræsenterer den alle sine medlemmer lige godt? 22-årige sygeplejerske-studerende Anna Maria har meldt sig ud i skuffelse, da hun ikke syntes at hun blev behandlet seriøst. Anna stiller spørgsmål ved om foreningen overhovedet er gearet til unge mennesker. Hør bl.a.:


- Hvad er vigtigt for dig? 

- Hvorfor er fællesskaber vigtige?

- Hvad kan Scleroseforeningen tilbyde dig?

For unge CIS-diagnosticerede er det måske så som så, hvad man får ud af fælleskabet i den gamle forening. Rix stiller også spørgsmålstegn ved, om foreningen overhovedet er repræsentativ for unge, eller for folk med kognitive problemer.

Picture
Picture
Hør hele podcast-interview 37 her